Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel

Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel
Luchtfoto van het staalconcern.

Samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid in de IJmond staat centraal waar het onderwerp ‘leefomgeving’ ter sprake komt. Dat werd dinsdagavond duidelijk toen gespreksleider Jort Kelder niet alleen politiek verantwoordelijken maar ook ondernemers aan het woord liet.

Tata Steel publiceert vandaag de nieuwe ‘Regionale Staalagenda’. Hans van den Berg, directeur Tata Steel, overhandigde gisteravond het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken). De ‘kracht van de IJmond’ is waar het om te doen is. De Regionale Staalagenda geeft de visie en ambities van Tata Steel weer waar het gaat om het raakvlak tussen het staalbedrijf en de omgeving.

Daarbij komen onderwerpen als concurrentiekracht, circulaire economie, duurzame energie en leefbaarheid aan de orde. “Met onze Regionale Staalagenda willen we samen met overheden, bedrijven en kennis- en opleidingsinstituten de regio versterken”, aldus Van den Berg.