Carlsen én uitdager Karjakin op toernooi

Carlsen én uitdager Karjakin op toernooi
Bekendmaking deelnemersveld Hoogovenschaaktoernooi 2017

Wereldkampioen Magnus Carlsen speelt op het Tata Steel Chess Tournament 2017. Zijn uitdager Sergey Karjakin is er ook. Vanaf 11 november spelen Carlsen en Karjakin in New York om de wereldtitel. Hoe die strijd ook afloopt, de wereldkampioen is in januari van de partij in Wijk aan Zee.

Carlsen won afgelopen januari het Tata Steel Chess Tournament voor de vijfde maal. Karjakin won in 2009. In Wijk aan zee treffen ze straks onder meer Anish Giri, Levon Aronian, Wesley So en de 17-jarige Chinese sterspeler Wei Yi. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op 19 januari hun 5e ronde in De Kuip in Rotterdam. Op 25 januari doen ze voor hun 10e ronde De Philharmonie in Haarlem aan. Op de foto vlnr Theo Henrar van Tata Steel, Anish Giri en toernooidirecteur Jeroen van den Berg tijdens de presentatie van het deelnemersveld.