Sinterklaasviering Velserbroek anders

Sinterklaasviering Velserbroek anders
Foto: RTV SEaport / fotograaf Ton van Steijn

De Winkeliersvereniging in Velserbroek, hoofdsponsor van de Sinterklaasintocht, heeft er voor gekozen om het budget dit jaar niet te besteden aan de Sinterklaasintocht, maar aan meerdere activiteiten verspreid over de maand december.

De intocht in Velserbroek wordt sinds 1998 georganiseerd door de Dorpsvereniging. Het bestuur heeft deze week ‘het moeilijke besluit’ genomen om dit jaar geen intocht te organiseren. Vorige week kreeg het bestuur het bericht van de winkeliers dat zij, om meerdere redenen, dit jaar geen Sinterklaasintocht willen. Dit bericht kwam volgens de Dorpsvereniging zeer onverwacht, maar omdat zij voor de organisatie afhankelijk zijn van de sponsoring door de Winkeliersvereniging, zagen ze geen andere mogelijkheid dan af te zien van de organisatie van de intocht.

Toch gaat de Sint dit jaar niet stilletjes voorbij: in IJmuiden is op 12 november de grote intocht, waar ook een deel van de vrijwilligers die zich jaren voor Velserbroek hebben ingezet, hun bijdrage aan leveren.
[gss type=”slideshow” ids=”19481,19482,19483″]