Primeur: natuurexcursie bij Tata Steel

Primeur: natuurexcursie bij Tata Steel

Vanmorgen was de eerste natuurexcursie bij Tata Steel in Velsen-Noord. Een groep van 35 omwonenden van het staalconcern beleefde deze primeur. Ze namen deel aan de allereerste natuurexcursie bij het staalbedrijf in Velsen-Noord. Samen met PWN wordt getracht de natuurwaarden te versterken.

Boswachters Ronald Slingerland en Evert-Jan Woudsma van PWN gaven op drie locaties uitleg over de flora en fauna. Op het programma stonden een natte duinvallei, een 150 jaar oud bos en de plek waar een kolonie zeldzame oeverzwaluwen verblijft. Dankzij het zonnige weer werden er diverse vlindersoorten gespot, waaronder het hooibeestje en het icarusblauwtje.

De deelnemers waren verbaasd over het feit dat er zoveel natuur op het 750 hectare grote terrein voorkomt. “Op het eerste oog lijken natuur en staalproductie onverenigbare uitersten, maar tijdens de excursie werd al snel duidelijk dat een staalbedrijf en natuur heel goed samengaan”, aldus het concern in een persbericht.