Startsein bouw zeesluis IJmuiden

Startsein bouw zeesluis IJmuiden
Foto: RTVSeaport/ Dennis Gouda

Minister Schultz van Haegen gaf vandaag het startsein bouw nieuwe zeesluis in IJmuiden

Vandaag gaf minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, samen met de samenwerkingspartners, het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden.

De komende jaren werkt aannemersconsortium OpenIJ in opdracht van Rijkswaterstaat aan de nieuwe sluis, die 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep zal worden. De zeesluis in IJmuiden wordt hiermee de grootste zeesluis van de wereld!

Na bijna 100 jaar is de Noordersluis in IJmuiden aan vervanging toe. Een nieuwe grotere zeesluis moet ruimte bieden aan steeds groter wordende zeeschepen. Hiermee verbeteren we de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam en stimuleren we de economie in de regio . Niet alleen vanwege de omvang een uitdagend werk, want tijdens de bouw moeten zowel de wegverbinding over het sluizencomplex als het sluizencomplex zelf zo veel mogelijk ongehinderd bereikbaar blijven. Er wordt dus gebouwd met weinig ruimte. De nieuwe sluis is naar verwachting in 2019 beschikbaar voor de scheepvaart.

[gss type=”slideshow” ids=”18753,18754,18757,18756,18758,18752,18755,18760,18759,18761″]