Clubs kunnen besparen en geld verdienen

Clubs kunnen besparen en geld verdienen

Vanaf 8 september gaat de derde editie van de Nuon Club Competitie van start. Negen amateursportverenigingen maken daarmee kans op € 10.000 met hun originele idee voor energiebesparing. De clubs investeren het gewonnen bedrag vervolgens in energiebesparende en duurzame maatregelen, met hulp van een energieadviseur.

Sportclubs spelen een belangrijke rol omdat ze, aldus Nuon, mensen samenbrengen. Op nuon.nl/club staat alle informatie voor de deelnemers. De inzending sluit op maandag 24 oktober. De sportclub met een energie-bespaaridee dient het idee vast te leggen op een foto of video, met daarbij een korte motivatie.

Reden voor Nuon om voor sportclubs te kiezen is omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel sportclubs het financieel moeilijk hebben. Hun inkomsten dalen sterk, sponsors haken af terwijl de kosten stijgen. Sinds 2014 houdt Nuon jaarlijks de Nuon Club Competitie. Een jury beoordeelt de ingezonden ideeën en nomineert vijftig clubs voor de publieksronde.