Telstar vanavond tegen RKC uit

Telstar vanavond tegen RKC uit
Foto: Peter Herweijer

Gaat de scheidsrechter meer gebruik maken van videoarbitrage vragen veel voetbalfans zich af. Het afgelopen seizoen was er sprake van een doorbraak. Of dat ook in Velsen-Zuid gaat gebeuren is vooralsnog de vraag. Misschien wel in Waalwijk, waar Telstar vanavond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt.

Afgelopen seizoen kwamen er in totaal 1.206.354 toeschouwers op wedstrijden in de Jupiler League. Daarmee werd een bezettingsgraad van 52 procent bereikt. Eens kijken of dat dit seizoen hoger uitpakt. Dat zal in Velsen op de eerste plaats van de selectie van trainer Michel Vonk afhangen. Die moet het om te beginnen doen zonder topscorer Tarik Tissoudali.

Wat ook interessant is, sportjournalist Monne Reitsma meldt dit vandaag in de IJmuider Courant, heeft te maken met keeper Boy de Jong. Reitsma bestempelt dit als ‘serieuze concurrentie’ voor doelman Wesley Zonneveld. Of dat vanavond tegen RKC al is te zien is nog niet duidelijk. Wat wel zeker is dat trainer Vonk aan zijn derde seizoen bij Telstar begint. Vrijdag 12 augustus volgt de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

[gss type=”slideshow” ids=”18129,18130,18131,18132,18133,18134″]