Natuurbegraafplaats ‘in de maak’

Natuurbegraafplaats ‘in de maak’
Foto: Mediapartner NH

Niet zij aan zij op een overvolle begraafplaats, maar midden in de natuur je laatste rustplaats hebben. In Driehuis wordt hard gewerkt aan het aanleggen van een natuurbegraafplaats.

De graven worden langzaam maar zeker onderdeel van de natuur. De begraafplaats blijt er dus gewoon uitzien als een open plek in het bos. Maar waarom zou je daarvoor kiezen? “De natuur helpt mensen met het verwerken van hun verlies, het geeft kracht”, aldus René Poll van Natuurbegraven Nederland.

Beheerder Aan Pander van Natuurmonumenten is dolenthousiast. “Het is toch enig als er een damhert komt rusten op je graf?”, vindt hij. En bang zijn dat er een vos aan je teen knabbelt hoeft echt niet. “Die graven niet diep genoeg”, legt Pander uit.

De vergunningsaanvraag ligt bij de gemeente. Als alles goed gaat kan het eerste graf begin volgend jaar gedolven worden.