Brederode in de Engelmunduskerk

Brederode in de Engelmunduskerk
Foto: RTV Seaport

Wethouder Robert te Beest heeft afgelopen zaterdag een dubbel expositie over Brederode geopend. Hij deed dit in de traditie van de Brederodes door met een zwaard een ‘ketting’ te doorklieven.

Het jaar 2016 is uitgeroepen tot Brederode jaar. In de Engelmundus kerk (oud Velsen) is daarom een dubbelexpositie geopend met de titel ‘Familiewapens en Facetten van Brederode in 3D. Historische foto’s, maar ook foto’s van nu, zijn in 3D bewerking te zien waardoor het bijna lijkt of je zo de foto in kunt stappen. Deze expositie laat ook de creativiteit van de jeugd zien. Leerlingen van 13 basisscholen (groep 6) uit Velsen hebben zich creatief uitgeleefd op het onderwerp familiewapens. Ze hebben zich hierbij laten inspireren door de familienaam, liefde voor huisdieren, hobby’s, maar ook hun eigen persoonlijke inbreng. De begeleidende tekst van de prijswinnaar is als volgt:

Hockystick omdat ik hocky heel erg leuk vind en een arend omdat mijn achternaam Arend is.

Benieuwd? De tentoonstelling is tot en met 28 augustus iedere zondagmiddag tussen 13 en 16 uur te bezichtigen.
Zie voor meer informatie www.Engelmunduskerk.nl / kunst en cultuur