Auto’s zegenen bij Naaldkerk

Auto’s zegenen bij Naaldkerk
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Voor de vijftiende keer op rij was zondag wederom de traditionale jaarlijkse autozegening bij de Naaldkerk aan de Frans Netscherlaan in Santpoort-Noord. Dit jaarlijks gebruik stamt uit het begin van de vorige eeuw en elders in het land zijn ook motor- en tractorzegeningen.
Niet alleen automobilisten, maar ook fietsers en mensen met een rollator konden de zegen krijgen uit naam van Sint Christoffel, die bekend staat als de beschermheilige van het verkeer. Na afloop van de kerkdienst deelde pastor Fons Captijn de zegen uit.

Autozegening is een gebruik binnen de rooms-katholieke kerk. De ‘heilige Christoffel’, waarvan het historisch bestaan wordt betwijfeld, is de patroon van de reizigers. De meeste autozegeningen vinden plaats omstreeks 24 juli, de feestdag van Christoffel. Bekijk de foto’s op rtvseaport.nl