Strand IJmuiden lokt Vara naar zee

Strand IJmuiden lokt Vara naar zee

Oud-wielrenner Michael Boogerd en topvoetbalster Daphne Koster plus IJmuidenaar Hans Klok komen er voor naar paviljoen Zeezicht. Want vanaf 25 juni verruilt de VARA iedere zaterdag tussen 12 en 14 het Utrechtse café Florin voor het strand bij IJmuiden. De omroep maakt er negen weken lang het zomerse radioprogramma Twee aan Zee.

Twee aan Zee is van 25 juni tot en met 20 augustus iedere zaterdag van twaalf tot twee op NPO Radio 2 te horen. Wisselende duo’s tekenen voor de presentatie; Dolf Jansen (Spijkers met Koppen) en Pieter Kok (Ekdom in de Ochtend) trappen af en dan volgen cabaretier Kiki Schippers en Martijn Kardol.

Achter de schermen werkt een bijzonder team aan het programma. Verschillende radiomakers zeggen hun vertrouwde job even vaarwel en doen deze zomer iets anders. Felix Meurders (Spijkers met Koppen) en Frank van ‘t Hof (Vroeg op Frank) regisseren. Op het terras van paviljoen Zeezicht klinkt livemuziek van onder meer Gewilder en Royal Engineers.