Expositie en Top 55 Bintangs

Expositie en Top 55 Bintangs

Niet alleen werd een halve eeuw geleden de eerste single van De Bintangs uitgebracht. De Beverwijkse muziekformatie, één van de oudste nog spelende rockbands, viert tevens haar 55ste verjaardag. Om die reden wordt gewerkt aan een expositie.

Ab Jenema, programmamaker bij radio Beverwijk, benaderde zanger/gitarist Frank Kraaijeveld voor de expositie. Kraaijeveld, die zijn leven verbond aan De Bintangs, maakte een selectie uit het tweehonderd songs tellende repertoire van 55 nummers.

Zaterdag 29 oktober, tevens de startdatum van de expositie, wordt een speciaal radioprogramma (De Kennemer Muziekfabriek) gewijd aan deze Top 55. De expositie is te zien in fotografiecentrum ISOO op het Stationsplein van Beverwijk. Derde van links op de foto is Frank Kraaijeveld.