‘Komkommer kopen die in kelder groeit’

‘Komkommer kopen die in kelder groeit’

Van daglichtloos groenten kweken tot een robot die bladeren verwijdert van tomatenplanten. Ruim honderd internationale innovaties zijn te zien op de GreenTech beurs in RAI Amsterdam. Tuinders in de hele IJmond volgen dit nauwlettend. Telers kunnen op de beurs terecht voor tuinbouwproducten en kennissessies; dinsdag 14 t/m donderdag 16 juni.

De prijs voor het meest innovatieve product in de tuinbouwindustrie wordt tijdens de opening van GreenTech uitgereikt. Dertien Nederlandse innovaties en twee internationale dingen mee naar de titel (award) van 2016, waarmee Nederland haar koppositie op tuinbouwgebied eens te meer onderstreept.

Investeren in automatisering is kostbaar, daarom is de HortiMaX-Go! ontwikkeld. Een komkommer kopen die nog geen daglicht heeft gezien is mogelijk. PlantyFood ontwikkelde er een teeltmethodiek voor. Klimaatbeheersing kan zelfs in de kelder van een gebouw. Zie ook: www.greentech.nl/amsterdam