Velsen scheidt voorbeeldig

Velsen scheidt voorbeeldig
Minder, minder, minder afval.

De deelnemers in de gemeente Velsen beperkten hun huishoudelijk afval in de eerste helft van de actie ‘100-100-100’ tot 1,9 kilo. Elders in het land kwamen deelnemers tot 10,7 kilo.

Het project is inmiddels over de helft en na acht weken afval wegen tekenen de eerste resultaten zich af. De exacte resultaten van de gewogen afvalstromen worden na honderd dagen geanalyseerd en bekendgemaakt. “We zien de deelnemers minder restafval overhouden dan waarmee ze van start gingen”, aldus de gemeente in een persbericht. Vooral gft, met name etensresten, worden goed gescheiden.

Nu de eerste helft erop zit wordt nadrukkelijker gekeken naar het voorkomen van afval. Voor wie ook benieuwd is naar het makkelijk scheiden van afval bestaat er een online platform: www.100-100-100.nu
Santpoort-Noord en Velserbroek startten eind mei met een nieuwe manier van afval scheiden en inzamelen.