Mevrouw Honderdors, 103 jaar

Mevrouw Honderdors, 103 jaar
Foto: RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Op dinsdag 31 mei viert mevrouw Honderdors haar 103-jarige verjaardag en dit heugelijke feit wordt gevierd in Woonzorgcentrum Breezicht in IJmuiden.

Maandagmiddag kwam wethouder Ronald Vennik haar alvast namens het gemeentebestuur feliciteren met haar verjaardag. Met 103 jaar is mevr. Honderdors ook nu de oudste inwoner van de gemeente Velsen. In 1913 geboren in Spaarndam maar vanaf 1946 woont mevrouw Honderdors in IJmuiden. Eerst in de Keizer Wilhelmstraat, daarna op de Planetenweg en vanaf 1990 in Woonzorgcentrum Breezicht.

Op hoge leeftijd is zij pas begonnen met werken. Jaren heeft ze in een viskar gestaan op de kop van de haven. Toen haar zoon het restaurant op de Kop van de Haven ging exploiteren is ze daar gaan werken en heeft dat gedaan tot haar 80 ste levensjaar. De hobby’s van mevrouw Honderdors zijn borduren, breien en puzzelen en vroeger was ze ook veel op de dansvloer te vinden.

Het geheim om 103 jaar te worden is volgens de 103-jarige optimistische blijven en je iedere dag goed kleden. Mevrouw Honderdors heeft één zoon, 5 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen

[gss type=”slideshow” ids=”16773,16772,16769,16771,16770″]