Pierloop 2016 gaat niet door

Pierloop 2016 gaat niet door
Foto: RTV Seaport /Ton van Steijn

Ondanks de gezamenlijke inspanning van zowel het Pierloop-organisatiecomité als de gemeente Velsen, kan de Pierloop dit jaar niet doorgaan. Het is helaas niet gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, na het terugtrekken van de vorige hoofdsponsor. Daarnaast spelen factoren mee als veranderingen in het parcours en een krappe liquiditeit.

Zowel het organisatiecomité als het bestuur betreurt dat de 26ste editie van de Pierloop geen doorgang kan vinden. John van Vliet, voorzitter van het bestuur van de Pierloop: “Het is een samenloop van omstandigheden. De lange zoektocht naar een hoofdsponsor na het beëindigen van het sponsorcontract door Rabobank IJmond is niet gelukt. Hierdoor moest de begroting behoorlijk worden bijgesteld, waardoor de hardloopwedstrijd zou moeten versoberen. De gemeente was bereid om ons hierbij te helpen en oplossingen te vinden, maar er speelden ook andere factoren mee, zoals de werkzaamheden en aanpassingen op de Lange Nieuwstraat. Hier waren in goed overleg met de gemeente alternatieven voorhanden, maar deze wijzigingen waren dusdanig, dat het Pierloopgevoel zou ontbreken. Daarom hebben we besloten om een jaar over te slaan om in 2017 de Pierloop weer in volle glorie te kunnen organiseren. Wij willen als bestuur iedereen bedanken die hard heeft meegewerkt naar het zoeken van oplossingen, met name de trouwe sponsoren, de gemeente en het organisatiecomité.”