Pianotrio op weg naar Irak

Pianotrio op weg naar Irak
Foto: Mosterdzaadje.nl

Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei om 15 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de Canadese cellist Willem Stam, de Zweedse violist Brusk Zanganeh (Koerdistan) en de Boliviaanse pianist Sergio Ascalara.

Zij voeren het pianotrio van Smetena uit en brengen ‘le Grand Tango’ van Piazzolla. Tevens een duo voor viool en cello van Martinu en de wereldpremière van een stuk voor viool en piano geschreven door de Estlandse componist Mikhel Kerem. Voor dit internationale muziekfeest komen de musici speciaal naar Nederland en wordt dit concert hun voorbereiding op de serie die ze voor radio en tv gaan verzorgen in Irak en Bolivia. Een half uur voor aanvang is de zaal open. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.