Buitenbad dicht na vondst asbest

Buitenbad dicht na vondst asbest
Foto RTV SEaport/PR

Er is asbest gevonden bij zwembad De Heerenduinen in IJmuiden. Het gevaarlijke materiaal is gisterochtend aangetroffen in het gras bij de buitenbaden.
Eerder deze week liep het personeel van De Heerenduinen nog met een lach op het gezicht rond. Speciaal voor het lekkere weer was besloten de buitenbaden komend weekend alvast te openen. Door de vondst van het asbest zit dat er voorlopig niet in.

Een woordvoerder van de gemeente Velsen die het zwembad beheert, vertelt dat een medewerker van De Heerenduinen het asbest bij toeval heeft gevonden. Er is vervolgens direct gebeld met een verwerkingsbedrijf. Dat bedrijf gaat het asbest volgende week verwijderen.
De gemeentelijke woordvoerder gaat ervan uit dat de buitenbaden tijdens het pinksterweekend alsnog open kunnen.

Het asbest zat eerst in de grond. Het is naar boven gekomen bij werkzaamheden in de winterperiode. De afgelopen maanden is er gewerkt aan de aanleg van een sproeiinstallatie. Tot de vondst van gisteren had niemand het asbest nog gezien.