‘Oefenen als onder invloed’

‘Oefenen als onder invloed’
Instructeur Jan Anepool achter het stuur van de buggy. RTV Seaport / Ton van Steijn

Weten wat je veroorzaakt wanneer je als een dronkelap achter het stuur kruipt. Dat is het doel van de speciale verkeerslessen, die rijschool Post vrijdag gaf aan een groep jonge mensen. Het volgde op een theorieles, waarin de nadelen van het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer aan bod kwamen.

Met een speciale bril op, waardoor de cursisten zelf ervaren hoe het is om onder invloed te zijn, werd op Plein 1945 geoefend. “Het was en blijft levensgevaarlijk om met drugs of alcohol op achter het stuur te kruipen”, licht instructeur Jan Anepool toe. Hij wijst in dit verband op het aantal dodelijke verkeersslachtoffers per jaar. In samenwerking met de overheid (provincies, gemeenten) wordt gewerkt aan het terugdringen daarvan. Op Plein 1945 gebeurde dit in speciale buggy’s, voorzien van een 600cc motor. Instructeur Anepool liet niet na er op te wijzen dat juist ook de passagiers van dronken chauffeurs vaak het slachtoffer zijn. Voor meer informatie: www.verkeersschoolpost.nl