Tata scholieren bouwen skelters

Tata scholieren bouwen skelters
Foto: Tata Steel Academy

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwen momenteel skelters voor vier basisscholen in de regio. “Dit project heeft een tweeledig doel”, zo stelt Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “Onze jonge technici leren hun kennis in de praktijk toe te passen en doen ervaring op met de vele facetten van het managen van een project. Tegelijkertijd geven ze concreet invulling aan de bedrijfsfilosofie van Tata Steel, waarin maatschappelijk ondernemen een centrale plek inneemt. En dat doen ze met veel enthousiasme”, aldus Klumper.

De leerlingen bepalen aan welke scholen Tata Steel een skelter schenkt en zijn zelf verantwoordelijk voor het hele project, van het bespreken van de wensen van de betreffende school tot het afleveren van de skelter op een schoolplein vol enthousiaste kinderen. De skelters moeten aan drie eisen voloden: klantspecificaties, veiligheid en kindvriendelijkheid. Daar worden ze ook op gekeurd. In mei worden de skelters afgeleverd bij de scholen.