Velsertunnel: rustig na slechte start

Velsertunnel: rustig na slechte start
FOTO RTV Seaport / Dennis Gouda

Het verkeer in de regio loopt maandagochtend, tijdens de eerste ochtendspits zonder de Velsertunnel, aardig door. De ochtendspits startte dramatisch met afgesloten wegen in IJmuiden en vroege files op de A9, maar rond 9.00 uur is de situatie ‘normaal’.

[gss type=”slideshow” ids=”15709,15711,15710,15712,15715,15713,15714″]

In IJmuiden ging het vroeg mis door de brand bij café La Belle. Hierdoor waren de Kanaaldijk en het Pontplein enige tijd afgesloten. Later gebeurde er een ongeluk op de Minister Van Houtenlaan, waar een lijnbus botste met een vrachtwagen.

Een ongeluk op de A9 bij Akersloot zorgde voor wat fileleed en ook voor Haarlem was het even druk. Het verkeer tussen Haarlem en Amsterdam had geen last van files.