1000 bezoekers voor museummiddag

1000 bezoekers voor museummiddag
Foto: Velsense museummiddag 2016

De ‘Velsense Museummiddag2016’ heeft afgelopen zondagmiddag meer dan 1000 bezoekers naar de vier verschillende museum gelokt. Volgens de organisatie “Een geweldig resultaat maar Velsen heeft dan ook heel wat te bieden”.

In Beeckestijn maakte men kennis met de familie Boreel, bij het Bunker Museum waren veteranen aanwezig die het bezoek aan de bunkers extra speciaal maakte. Het Zee- en Havenmuseum wist bezoekers vooral met de mooie boten op de buitenplaats bezoekers te boeien. Het Pieter Vermeulen Museum had bomvolle poppenkastuitvoeringen en prepareerworkshops.

De musea zijn de hele week nog te bezoeken met de passepartouts van de museummiddag maar ook zonder passepartouts is iedereen welkom om te genieten van extra activiteiten. Donderdagavond is er in het Pieter Vermeulen Museum een leuke workshop en lezing over nesten van dieren in de eigen tuin. Woensdag, vrijdag en zondagmiddag zijn er in datzelfde museum ook poppenkastvoorstellingen.