17 collectanten langs de deur in Velsen

17 collectanten langs de deur in Velsen
Foto: Hartstichting.nl

Van 17 tot en met 23 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Dit jaar gaan 17 collectanten in Velsen-Noord gaan deze week langs de deuren om een bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten in Nederland.

Elke dag worden mensen getroffen door een hartstilstand of hartinfarct, vaak zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 16.000 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De gevolgen kunnen dodelijk zijn of het leven van het slachtoffer en dierbaren drastisch veranderen. Hart- en vaatziekten moeten eerder herkend worden, zodat tijdig ingrijpen mogelijk is. Voordat mensen onnodig overlijden of chronisch ziek worden.

Dankzij de giften, van bijvoorbeeld aankomende collecte, kan de Hartstichting nieuw onderzoek financieren naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.