Vrouwenvoetbalklimaat Velsen prima

Vrouwenvoetbalklimaat Velsen prima
Foto: RTV Seaport / Dennis Gouda

Het voetbalklimaat in Velsen is heel gezond voor vrouwen. Dit werd duidelijk tijdens een avond voor sponsoren en donateurs bij voetbalvereniging Velsen. Het is aanleiding voor de stichting Vrouwenvoetbal Noord-Holland (VVNH) haar opleidingsteam de komende seizoenen onder de naam Telstar/RKVV Velsen in Driehuis te laten voetballen.

De aanwezigheid van veel meisjesteams en drie damesteams, waarvan het eerste team al twee jaar in de top van de eerste klasse speelt, getuigt van dit ‘gezonde vrouwenvoetbalklimaat’ bij de club uit Driehuis. Aanleiding voor de stichting VVNH om bovendien met de RKVV Velsen een samenwerking te starten. Dit gebeurt onder de hierboven genoemde naam. Woensdag was de speciale avond voor sponsoren en donateurs in ‘de skybox’ van de firma Kloosterboer, boven op één van hun vele vrieshuizen aan het Noordzeekanaal in Velsen-Noord.

Zowel de locatie als de club boden de in groot aantal opgekomen aanwezigen een programma onder de titel ‘Kijk Op Velsen’. Dankzij de hoogte van de locatie, maar ook door het programma, dekte de ‘titel’  ook daadwerkelijk de lading. De genodigden genoten er niet alleen van een schitterend uitzicht maar ook van de zonsondergang, tijdens de introductie van de nieuwe voorzitter Marc Bosman. Hij presenteerde de andere bestuursleden waarna het programma van start ging.

Er was een drie-luik van interviews door de avond-preses, sport- en onderzoeks-journalist Eddy van der Ley. Na een blik op het lopende seizoen met trainer Ton Pronk, werd door middel van vragen aan Velsen 1-spelers uit eigen opleiding, de brug geslagen naar de presentatie van het vernieuwde jeugdplan van de club. Jeugdvoorzitter Robert Cuvelier en Paul de Schrijver deden dit met met groot enthousiasme. Dit enthousiasme prikkelde dezelfde avond een aantal sponsoren, die het nieuwe elan binnen de RKVV Velsen met royale financiële bijdragen bevestigden.
De Kijk Op Velsen werd afgerond met een kort vraaggesprek waarin Johan van den Brink, bestuurslid sponsorzaken, vertelde hoe de club aankijkt tegen de samenwerking met sponsoren.

Dat de RKVV Velsen in de regio ook een belangrijke ‘speler’ is in het meisjes- en vrouwenvoetbal werd nog eens bevestigd door ‘de primeur’ van de avond. De aanwezigheid van veel meisjesteams en drie damesteams, waarvan het eerste al 2 jaar in de top van de eerste klasse vertoeft. De avond werd afgesloten met een vermakelijk ‘Sport Café’ van Eddy van der Ley en oud-profvoetballer Jan van Halst die verhalen uit zijn sportieve loopbaan opdiste evenals zijn ervaringen als wedstrijdanalist.