Na 12.000 zeemijl terug in IJmuiden

Voor de familie Bakker uit Santpoort Zuid, breekt een lang verwacht moment aan.

Half oktober vorig jaar vertrok Regina Maris vanuit IJmuiden voor haar ‘Rondje Atlantic’. School at Sea is de organisatie achter deze reis met 34 kinderen, 5 docenten, 4 bemanningsleden en een kapitein. Tijdens de tocht wordt het schoolwerk aan boord gemaakt. In Panama wordt een reis over land gemaakt in kleine groepjes met beperkt budget. Daarna naar Isla Providencia, Cuba (met weer een reis over land), Bermuda, over de Oceaan naar de Azoren en weer terug naar IJmuiden. Onderweg worden excursies, uitwisselingen met andere scholen en verschillende (culturele) activiteiten georganiseerd.

De planning is dat Regina Maris op 16 april om 10.30 door de kleine sluis in IJmuiden vaart. Vanaf 10.00 uur verzamelen familie en vrienden zich langs de kade. Lees het hele verhaal op rtvseaport.nl