Tender College bezoekt de Stern

Tender College bezoekt de Stern
Foto: Roeivereniging Stern

Examenleerlingen van het Tender College hebben deze week een bezoek gebracht aan roeivereniging de Stern in IJmuiden voor een les sportoriëntatie. De les werd georganiseerd door de buurtsportcoach van de school.

 De circa twintig leerlingen vonden de eerste kennismaking met de roeisport best spannend, zoals blijkt uit de uitspraken die de roeivereniging verzamelde tijdens de kennismakingsles.
“Gaan we niet om?”
“Kan m’n mobieltje echt niet mee?”
“Mag ik sturen?”
“Oh we zitten heel dicht op het water!”

In twee groepen gingen de leerlingen aan de gang. Een eerste groep ging ‘droogroeien’ op de ergometer, waarbij de scholieren de uitdaging aangingen om zoveel mogelijk meters af te leggen in vijf minuten. De winnende afstand was 1.364 meter. Na het droogroeien was het tijd om de vaardigheden op het water te oefenen. Zowel de roeivereniging als het Tender College kijkt terug op een geslaagde dag.