Dales: ‘Ik ben geen hoge heer van het dorp’

Dales: ‘Ik ben geen hoge heer van het dorp’
IJmuiden - Frank Dales, nieuwe Burgemeester van Velsen. FOTO: RON PICHEL

Velsen moet de kroon op zijn carrière worden. Dat zegt de 59-jarige Frank Dales, die op 19 april zal worden geïnstalleerd als burgemeester van onze gemeente. “Ik wil hier mijn carrière afsluiten”, aldus de D66’er.

Zelfs als partijleider Pechtold hem vraagt voor een nieuwe kabinet, zal hij daar niet op ingaan. “De landelijke politiek is me veel te abstract. Ik ben vooral een lokale bestuurder die dicht bij de bevolking wil staan.”

In een openhartig interview geven Frank Dales en zijn vrouw Marieke voor de camera van RTV Seaport antwoord op uiteenlopende vragen, die zowel hun persoonlijke leven als de invulling van het burgemeestersambt betreffen. “Ik voel me niet de hoge heer van het dorp. Ik ben erg geïnteresseerd in de burger en vind het belangrijk om te horen wat er in Velsen speelt”, aldus Dales in het interview. “Niet in de zin van ‘u vraagt en wij draaien’, maar wel om de argumenten uit de praktijk te horen. Misschien kunnen we zaken daarmee net iets beter regelen.”

Het interview met Frank en Marieke Dales is in twee delen gemonteerd. Het eerste deel duurt 7 minuten en is vanaf woensdag 6 april als reportage om 9:05, 12:05, 14:05, 19:05 en 22:05 uur te zien via het Ziggokanaal van RTV Seaport en op elk gewenst moment via de website www.rtvseaport.nl. Het tweede deel duurt bijna 20 minuten en gaat nader in op de achtergronden van de nieuwe burgemeester en zijn kijk op zijn nieuwe baan en zijn nieuwe gemeente. Dit deel zal later rond zijn installatie worden uitgezonden en dan ook op internet te zien zijn.