SMS-service voor renovatie Velsertunnel

Rijkswaterstaat heeft een nieuwe sms-alert gelanceerd voor de A9 en de Wijkertunnel tijdens de werkzaamheden aan de Velsertunnel. Automobilisten kunnen snel op de hoogte worden gehouden van incidenten.

Vanaf 15 april gaat de Velsertunnel voor negen maanden dicht. De route via de A9 en de Wijkertunnel is dan de meest gebruikte omleiding. “Als daar een groot incident gebeurt, is vertraging onvermijdelijk”, aldus Rijkswaterstaat. Om weggebruikers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen en ervoor te zorgen dat minder verkeer richting het knelpunt rijdt, stuurt Rijkswaterstaat tijdens de renovatie van de Velsertunnel sms-alerts uit.

Rijkswaterstaat stuurt alleen een alert uit bij grote incidenten waarbij de verwachte vertraging langer is dan een uur. Bij veelvoorkomende files tijdens de spits of kleinere incidenten die snel verholpen zijn, gaat geen bericht uit.