Vermiste vrouw uit Driehuis terecht

Vermiste vrouw uit Driehuis terecht
cocoparisienne

Een vermiste 82-jarige vrouw uit Driehuis is weer terecht. De politie heeft laten weten dat ze gevonden is bij woonzorgcentrum Huis ter Hage.

Via Burgernet werden deelnemers verzocht om naar de vrouw uit te kijken. Circa een kwartier na aanvang van de actie meldde een oplettende deelneemster dat zij deze vrouw zojuist had gezien bij Huis ter Hage.

Burgernet is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en de politie om een veilige leefomgeving te bevorderen. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70 procent van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.