IJmuidenaar wint 115.000 euro

Angélika Selhorst uit IJmuiden heeft zondagavond een flink geldbedrag gewonnen in het RTL4-spelprogramma Miljoenenjacht. De bank had maar liefst 115.000 euro over voor haar koffertje, terwijl na afloop bleek dat hier maar 1 eurocent in zat. 

In Miljoenenjacht kiest de finalist een gouden koffer, waarvan de inhoud kan variëren tussen de 0,01 en de 5.000.000 euro. De finalist weet van tevoren niet welk bedrag in de koffer zit. In de finale gaat de kandidaat in onderhandeling met de bank, die op basis van de wetten van kansberekening een bod doet op de geldkoffer van de finalist.

Met nog slechts een paar koffertjes te gaan, koos Angélika ervoor het bod van 115.000 euro, dat de bank voor haar koffer bood, aan te nemen. En dat bleek dus een verstandige keuze, aangezien er in haar koffertje met nummer 16 uiteindelijk slechts 1 eurocent bleek te zitten.