Friet van Piet doel van vandalen

Friet van Piet doel van vandalen
Foto: Friet van Piet / Facebook

Vandalen hebben vrijdagavond een spoor van vernieling achtergelaten bij patatzaak ‘Friet van Piet’. Onbekenden verwoestten het grote reclamebeeld van het IJmuidense bedrijf op de Kennemerlaan.

“Ik snap dat we allemaal jong zijn geweest en stoer hebben gedaan”, aldus een aangeslagen Piet op Facebook. “Maar ik snap niet dat je niet met je handen van iemand anders spullen af kan blijven.”

Verdrietig
Op de foto is te zien dat de polyester frietzak bruut uit elkaar is getrokken. Enkele frietjes liggen nog om het reclamebord heen. “Ik ben niet eens boos, ik ben vooral heel erg verdrietig”, zegt Piet. “Daar ben ik namelijk zeven dagen per week keihard voor aan het werk.”

De Velsenaren reageren zowel geschokt als meelevend op de gebeurtenis. Op de sociale media wordt de foto op grote schaal gedeeld en al na enkele minuten stromen de eerste hartverwarmende berichten binnen. “Echt triest”, reageert Ingrid Braber van Opbergen op de status. “Ze moeten van andermans spullen afblijven. Ik hoop dat de dader(s) spijt krijgen en zich gaan melden.”

Steunbetuiging
“Ik kan me voorstellen dat je er verdrietig van wordt”, aldus de familie Groenewegen. “Ik deel jouw bericht en hoop dat je ze kan vinden, zodat je uit kunt leggen wat ze niet snappen.” Diverse klanten zijn bovendien vastbesloten om een zakje friet te halen als steunbetuiging en een enkeling biedt aan om het gestalte samen weer in elkaar te zetten.

“Dit maakt mijn dag weer goed”, reageert een dankbare Piet. De gouden tip die leidt naar de dader kan volgens de frietzaak een lekkere beloning verwachten.

Foto: Friet van Piet / Facebook
Foto: Friet van Piet / Facebook