Hoog rapportcijfer voor OV in de IJmond

Het busvervoer in het gebied IJmond-Haarlem krijgt van de reizigers een 7,7 als rapportcijfer. Daarmee scoort Connexxion voor het tweede jaar op rij hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,5. Dat blijkt uit OV-Klantenbarometer 2015, waarvan de resultaten dinsdag bekend zijn gemaakt. Voor het onderzoek zijn circa 90.000 reizigers in heel Nederland ondervraagd. Met het cijfer staat IJmond-Haarlem op de twaalfde positie op de ranglijst van totaal 69 vervoersgebieden. Op bijna alle onderzochte onderdelen van een busrit scoort Connexxion in IJmond-Haarlem hoger dan het landelijk gemiddelde. Snelheid, frequentie en punctualiteit zijn voor reizigers de belangrijkste kwaliteitsaspecten, gevolgd door klantvriendelijkheid en rijstijl van de chauffeur. Klachten gaan voornamelijk over de beschikbaarheid van zitplaatsen (het cijfer daalde van 8,9 naar 8,6), de netheid in het openbaar vervoer (van 7,4 naar 7,3) en de overstaptijd.