Repair Café Santpoort-Noord geopend

Een koffiezetapparaat dat niet meer werkt, een kapot glas-in-loodwerk of een defecte waterkoker. Bij het eerste Repair Café in Santpoort-Noord zijn bezoekers donderdag samen met deskundigen aan de slag gegaan om hun kapotte spullen nieuw leven in te blazen.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die zich richten op het repareren van kleine apparaten. Gereedschap en materiaal is aanwezig om allerlei mogelijke reparaties uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

In Santpoort is het Café gehuisvest in dorpshuis Het Terras. Bezoekers kunnen er terecht met kleine apparaten, fietsen, glas-in-lood, klokken en horloges. Op de eerste bijeenkomst van het Repair Café kwamen vijftien mensen af. Een reportage van de avond vindt u op www.rtvseaport.nl.