Kruising Zeeweg hele weekend dicht

Kruising Zeeweg hele weekend dicht
Foto: Jutter / Hofgeest

De kruising van de Slingerduinlaan en de Minister van Houtenlaan wordt van vrijdag 18 maart (19.00 uur) tot en met zondagavond 20 maart (18.00 uur) afgesloten voor het verkeer.

De afsluiting is nodig om werkzaamheden uit te voeren aan het HOV-traject. In het weekend worden onder meer de laatste stukken rails verwijderd en worden de eerste lagen asfalt neergelegd.

De kruising Waterloolaan – Minister van Houtenlaan is geen onderdeel van de afsluiting. Via deze wegen zijn de Velsense kernen dus gewoon bereikbaar. Ook het kruispunt Groeneweg – Minister van Houtenlaan is weer open.

Volgens het Haarlems Dagblad zijn duren de werkzaamheden normaliter twee weken over zou doen. Om overlast voor het verkeer van- en naar IJmuiden echter zoveel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen om het werk in één weekend uit te voeren. Bewoners moeten dan ook het hele weekend rekening houden met (geluids)overlast.