VL start introductieklas over politiek

VL start introductieklas over politiek
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Velsen Lokaal verzorgt een kijkje in de keuken van de gemeenteraad in Velsen. De politieke partij begint een introductieklas over de lokale politiek voor geïnteresseerde inwoners. Dat heeft de partij zondag bekend gemaakt.

In twee avonden maken deelnemers kennis met de Velsense politiek en de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. “Bij gesprekken met mensen om ons heen blijkt vaak dat veel mensen geen idee hebben van wat er allemaal gebeurt in de gemeenteraad en wat het zijn van raadslid of steunfractielid nu eigenlijk precies inhoudt”, aldus bestuursvoorzitter Bart Tijl. “De animo om actief deel te nemen aan de lokale politiek is de afgelopen decennia flink afgenomen.”

De partij start met VelsenLesLokaal om inwoners te laten zien hoe zinvol en leuk de lokale politiek is, maar ook om mensen enthousiast te maken voor een actieve rol in de partij. “Als raadslid kun je een verschil maken”, zegt Tijl. “Met een grote partij is dat goed mogelijk. Aan de andere kant denken we ook aan de toekomst en willen we ons team versterken om ook op de lange termijn succesvol te kunnen blijven.”

Velsen Lokaal hoopt door middel van de bijeenkomsten meer jongeren en vrouwen de partij te trekken, aangezien deze groepen nog ondervertegenwoordigd zijn in de partij en de lokale politiek in het algemeen.Om deze avonden zo effectief mogelijk te laten zijn, is er ruimte voor 8 mensen per avond. De eerste serie avonden is gepland op maandag 11 & 18 april. Velsen Lokaal verwacht later dit jaar een tweede serie avonden te plannen.