Connexxion wijzigt buslijnen

Connexxion wijzigt buslijnen
Connexxion. Foto: Flickr / Alfenaar

Buslijn 73 (Velserbroek-Uitgeest) en 74 (IJmuiden-Beverwijk) worden vanaf 15 april tijdelijk gewijzigd. Vervoerder Connexxion moest op zoek naar alternatieven door de renovatie van de Velsertunnel.

Volgens Connexxion is omrijden via de Wijkertunnel niet handig “vanwege de lange afstand en de kans op files”. De vervoerder heeft daarom een andere oplossing bedacht voor de gebruikers van deze buslijnen. Buslijn 74 sluit aan op de pont en bus 73 op de trein. In Velsen-Noord komt een tijdelijke pendelbus tussen de pont en station Beverwijk: buslijn 77.

Bus 73
Tijdens de renovatie rijdt bus 73 vanuit Velserbroek 2 keer per uur naar NS-station Santpoort-Noord. Daar kunnen reizigers de trein pakken naar Beverwijk of verder. In Beverwijk sluit de trein aan op de lokale busdiensten. Inclusief overstaptijd bedraagt de extra rijtijd ongeveer 8 minuten. Tussen de stations Beverwijk en Uitgeest rijdt bus 73 volgens de gebruikelijke dienstregeling. De halte Velser Traverse in Velsen-Noord vervalt, maar pendelbus 77 stopt er wel vlakbij.

Bus 74
Bus 74 rijdt tijdens de renovatie alleen door IJmuiden en sluit op de zuidoever aan op de veerpont. Overdag rijdt de bus 3 keer per uur, ’s avonds en op zondag 2 keer per uur. Aan de andere kant van het kanaal rijdt de nieuwe pendelbus 77 tussen de pont en station Beverwijk, vanwaar je verder kunt reizen. De extra rijtijd voor een reiziger tussen Beverwijk en IJmuiden bedraagt ongeveer 10 minuten. De halte Beeckestijn vervalt. De overige haltes van bus 74 in Velsen-Zuid zijn te bereiken met bus 82 (IJmuiden – Amsterdam).

Van IJmuiden richting Alkmaar en Hoorn
Reizigers naar Alkmaar en Hoorn kunnen het beste de stoptrein in Driehuis pakken. Vanuit IJmuiden rijden de bussen 3 en 75 naar station Driehuis.