Gratis autocheck bij Velsertunnel

Gratis autocheck bij Velsertunnel
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Rijkswaterstaat en de ANWB staan op vrijdag 18 maart klaar om auto’s te controleren op mogelijke gebreken. Met de actie willen de organisaties aandacht vragen voor de renovatie van de Velsertunnel, die vanaf 15 april plaatsvindt. De tunnel gaat dan voor negen maanden dicht.

“De autocheck moet zo veel mogelijk voorkomen dat mensen met pech in de Wijkertunnel komen te staan”, aldus Rijkswaterstaat. “Aan de hand van een checklist wordt de auto gecontroleerd op gebreken. Na de controle krijgt je van de Wegenwacht een advies waar (indien nodig) een garage mee verder kan.”

Tijdens de check zijn er tevens medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om alle vragen over de renovatie van de Velsertunnel te beantwoorden. Van 07.00-11.00 uur is er een controle bij het Texaco-station langs de waterkant van de A9 (vlak voor afslag Beverwijk), tussen 15.00-19.00 uur bij restaurant Twaalfmaat.

Uit cijfers van Rijkswaterstaat blijkt dat er dagelijks zo’n 65.000 voertuigen onder het Noordzeekanaal rijden. De Velsertunnel is bijna zestig jaar oud en daarom nodig toe aan een renovatie: hoge vrachtwagens rijden zich regelmatig vast. De doorrijhoogte wordt dan ook met twaalf centimeter verhoogd. Daarnaast krijgt het wegdek nieuw asfalt en komen er nieuwe vluchtwegen. Verkeer wordt gedurende negen maanden omgeleid via de Wijkertunnel.

Bekijk hier welke omleiding en verwachte hinder voor jouw route geldt.