NK Offroad IJmuiden aan Zee

NK Offroad IJmuiden aan Zee

Afgelopen weekend is het NK Offroad Racing verreden op het strand van IJmuiden. Het weer was kil en een straffe wind met een zonnetje maar de stemming zat er in, De racers hadden er zin in. Ze reden zo hard mogelijk met hoog opspattend zand en brullende motoren. In de bochten en op hobbel was het spectaculair hoe ze al slippend elkaar probeerden te passeren.

Op de grote parkeerplaats hadden de racers een onderkomen gebouwd. Er stonden vrachtwagens omgebouwd tot complete garages en partytenten waaronder tot het laatste moment gesleuteld werd. De auto’s moeten tenslotte in optimale vorm zijn om te kunnen winnen. Op zaterdag werden twee manches gereden 10.oo uur en 12.00 uur. Daarna is het hele circus naar het circuit naar het circuit naar van Zandvoort gereden om daar 2 rondes te rijden. Op zondag werden de laatste ritten verreden. Het parcours op het strand was ongeveer 2 km heen en 2 km terug.