Bewoners welkom in tunnel: ‘Heel gaaf!’

Bewoners welkom in tunnel: ‘Heel gaaf!’
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Tientallen omwonenden van de Velsertunnel hebben gisteravond door een lege tunnel gelopen. Het is de laatste kans om de tunnel in de oude staat te zien voordat hij dichtgaat voor een enorme renovatie.

Voor Truus uit Velsen-Noord is het een bijzonder moment: ze woont al jaren naast de tunnel, maar is er nog nooit doorheen gelopen. “We zagen een oproep dat er kaartjes waren en twijfelden geen moment.”
Ze woont zo dichtbij de tunnel dat ze vanuit haar raam zelfs de tunnel in kan kijken. “Ik weet altijd precies wanneer er file staat.” Voor haar kinderen was het vroeger dan ook feest om rondom te tunnel te spelen. “Ze zwaaiden altijd naar de automobilisten. Die vonden dat natuurlijk prachtig.”

De Velsertunnel is bijna 60 jaar oud en toe aan een grote renovatie. Rijkswaterstaat laat onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroten, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens. Daarnaast vernieuwt Rijkswaterstaat installaties en worden de vluchtwegen aangepast. Op 15 april gaat de tunnel dicht.

[gss type=”slideshow” ids=”14491,14492,14495,14494,14493,14496″]