Ongeluk Velsertunnel laat sporen na

Ongeluk Velsertunnel laat sporen na

Op 15 april sluit de Velsertunnel een aantal maanden voor een grote opknapbeurt. Wat niet veel mensen weten, is dat de nasleep van een dramatisch ongeluk in de tunnel nog steeds voortduurt. Bij een crash in 1978 vielen vijf doden, onder wie twee kinderen.
Op 11 augustus 1978 vertrekken Joke van Puffelen en vriend Ruud Poot uit Delft voor een korte vakantie naar Friesland, wanneer het vreselijk mis gaat. Een vrachtwagen voor hen verliest een reservewiel en veroorzaakt een megacrash. Een gezin uit Duitsland komt om in de vlammenzee en ook Joke en Ruud overleven het ongeluk niet.

De familie van Joke komt haar dood nauwelijks te boven. “Haar vader is er nooit meer overheen gekomen”, vertellen Joke’s moeder Anneke en broer Bert. “Vier jaar later overleed hij aan een gebroken hart, van puur verdriet.”

Ron Pichel was net begonnen als fotograaf voor de regionale kranten en herinnert zich het ongeluk nog goed. “Het was heel heftig”, vertelt hij. “Ik zag een brandweerman met een kind in zijn armen. Dat had zoveel impact, dat ik ter plekke in niet goed werd.”