Westerveld onderdeel wandelnetwerk

Westerveld onderdeel wandelnetwerk
Gedenkpark Westerveld

Wandelnetwerk Noord-Holland – een initiatief van gemeenten en terreinbeheerders – heeft afgelopen weekend het nieuwe Wandelnetwerk in Regio Alkmaar, Laag Holland en Midden Kennermerland geopend. Uniek is dat Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) als eerste gedenkpark in de provincie onderdeel is van één van de wandelingen. In het Petit Café Westerveld is zowel de wandelroute door het gedenkpark als een speciaal wandelarrangement verkrijgbaar. Het voormalige ‘buiten’ werd eind 19de eeuw door Amsterdamse notabelen gekocht. De bekende landschapsarchitect Zocher tekende voor het ontwerp. Nu wandelt de bezoeker er over paden in een groene oase van rust door weelderige natuur en langs monumenten.

Het startpunt van de totale wandeling (6,25 km) is station Driehuis. Hier eindigt de route. Op www.wandelroutenetwerknoordholland.nl leest u meer.