Tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’

Tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’

T/m 6 maart 2016 is de tentoonstelling ‘Een Bloem Lezing’ te zien op Buitenplaats Beeckestijn. Deze jubileumtentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van het 12½ jarig bestaan van Fiore Kunst Kring Bloemendaal en is een combinatie van beeldende kunst en poëzie.

Fiore is een bloeiende kunstenaarsvereniging en bestaat uit kunstenaars van uiteenlopende disciplines, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, theater en sieraden. Fiore is het Italiaanse woord voor bloem en verwijst naar Bloemendaal. Het thema voor de tentoonstelling is bloem in de ruimste zin van het woord, waarbij twintig leden van Fiore hun werk exposeren. Bij elk werk is door een bekende dichter uit Kennemerland een gedicht geschreven dat op de tentoonstelling wordt gepresenteerd.

Deze gedichten zijn gebundeld in het jubileumboekje, dat bij deze tentoonstelling wordt uitgegeven. Een veelkleurige verzameling van gedichten van schrijvers uit Kennemerland, waaronder Boudewijn de Groot, Sylvia Hubers, Kester Freriks, Lucas Hirsch, Ellen Heijmerickx Joke Linders, Nuel Gieles, Jim van der Eng en vele anderen. Tijdens een speciale poëzie middag op 21 februari worden deze gedichten ten gehore gebracht. Van 15.00 tot 17.00 uur, de toegang is deze dag gratis. De tentoonstelling is een initiatief van Buitenplaats Beeckestijn en Fiore Kunst Kring Bloemendaal.