Pionieren in IJmuiden

Pionieren in IJmuiden
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Pionieren in IJmuiden, 3 prachtige locaties, het Jan Ligthartgebouw, het Snippenbos en de Van den Vondellaan.

Met het onthullen van het bouwbord aan het Snippenbos gaf wethouder Ronald Vennik donderdag het startsein van het project ‘Pionieren in IJmuiden’

Met het vernieuwende project ‘Pionieren in IJmuiden, bouw je eigen droomhuis’ maakt de gemeente het mogelijk dat mensen zelf hun eigen droomhuis bouwen in kluspanden en op kavels, ook wel zelfbouw genoemd.

Klushuizen in IJmuiden komen in het Jan Ligthart gebouw aan de Eksterlaan in IJmuiden.
Een prachtig leeg schoolgebouw van de voormalige Jan Ligthart school.

De kavels in IJmuiden zijn middenin het duingebied van IJmuiden, aan het Snippenbos. Het bijzondere aan deze woningen is dat het ontwerp en de bouw volledig naar wens is van de toekomstige eigenaar zijn. De maximale afmetingen van de woning liggen vast en het huis moet voldoen aan de bouwregels uit het bouwbesluit. De regels verschillen per kavel en zijn vastgelegd in een kabelpaspoort en de kavels op het Snippenbos zijn welstandsvrij.

De kavels aan de Van Den Vondellaan bevinden zich op een zeer gewilde locatie middenin het lommerrijke Driehuis. Met name het kleinschalige karakter van het dorp Driehuis en de nabijheid van het strand en de bosrijke wandelomgeving (Beeckestijn, Heerenduinen en Kennemerduinen) zorgen voor een zeer prettige ervaring.

Op maandag 21 maart start de verkoop van opties op 28 bouwkavels en 10 kluswoningen in de Burgerzaal van het Gemeentehuis Velsen.

[gss ids=”14126,14127,14118,14117,14119,14121,14120,14123,14122″]