Politie bevrijdt opgesloten bejaarde

Politie bevrijdt opgesloten bejaarde
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

De politie in IJmuiden kreeg zondag een bijzondere melding: een 85-jarige bewoonster van een appartement in een flat aan de Schiplaan belde met de mededeling dat ze de deur niet uit kon. En dat bleek niets met haar fysieke gesteldheid te maken te hebben, schrijft mediapartner NH.

De vrouw vertelde de agenten dat ze haar voordeur niet open kreeg. Toen de politie daarop naar haar woning ging, bleek de voordeur inderdaad muurvast te zitten. Gelukkig hadden de agenten hun gereedschapskist bij zich: na het nodige schroef- en klimwerk wisten de agenten zich een weg naar binnen te banen.

Daar bleek dat het slot z’n langste tijd had gehad. Met de vrouw was alles in orde. Haar familie is op de hoogte gesteld van het defect.