Grootmeesters voetballen met Telstar

Grootmeesters voetballen met Telstar
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Wereldkampioen Magnus Carlsen, Loek van Wely en een aantal andere grootmeesters uit de Tata Steel Masters hebben vanmiddag in het Telstar Stadion hun traditionele onderlinge voetbalwedstrijd gespeeld. De grootmeesters werden over twee teams verdeeld, aangevuld met spelers uit de selectie van Telstar. Waar er achter het schaakbord tijdens het Tata Steel Chess Tournament een subtiele mentale strijd wordt gevoerd, konden de grootmeesters vandaag hun fysieke energie volop inzetten. En ook in deze vriendschappelijke voetbalwedstrijd was één ding al snel duidelijk: iedereen ging vol voor de overwinning. Van Wely en Carlsen, die morgen in Amsterdam tegen elkaar schaken, waren de aanvoerders van de teams. De eindstand was 14-9 voor de ploeg van Van Wely.

Van Wely opende de score en maakte gelijk ook de 2-0. Tomashevsky ontpopte zich als een echte topscorer: hij maakte maar liefst 7 goals. Karjakin was goed voor 4 goals, Van Wely en Carlsen maakten elk 3 doelpunten en Ding Liren scoorde eenmaal. De spelers van Telstar scoorden in totaal vijf maal. De mooiste goal kwam op naam van Carlsen, die vanaf de rechterkant van het veld de bal feilloos in de linkerbovenhoek wist te plaatsen.

In de rust namen de grootmeesters een kijkje bij de schaaksimultaan voor scholen uit de regio, die vandaag eveneens bij Telstar plaatsvond. Een aantal van de 300 kinderen kregen daarbij zelfs tips van wereldkampioen Carlsen. [gss type=”slideshow” ids=”13871,13872,13870,13869,13876,13873,13874,13875″]