Velsen onderdeel van wandelnetwerk

Velsen onderdeel van wandelnetwerk
Foto: Recreatie Noord-Holland

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 februari 2016 wordt op een sportieve wijze het Wandelnetwerk in Regio Alkmaar, Laag Holland en Midden Kennemerland geopend. Wie mee wil lopen kan zich vanaf nu gratis aanmelden voor één of twee wandelingen. Het Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat uit meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden. Nu meer opties dan ooit om onze mooie provincie te voet te verkennen. Van historische routes tot boerenlandpaden en van ommetjes tot lijnwandelingen, ook in de gemeente Velsen.

Op zaterdag 13 februari start de wandeling ‘Sportief en ruig Kennemerland’, een afwisselende rondwandeling van 25 km in de ruige omgeving van Spaarndam, Santpoort en Velsen. Het startpunt van deze wandeling is bij het startpaneel Westbroekplas in gemeente Velsen. Bij elke startlocatie wordt een openingshandeling gedaan door de wethouders van de betreffende gemeenten.

De routes, app en meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl.