Tata-Schaakboot door grachten Utrecht

Tata-Schaakboot door grachten Utrecht

Een speciale Tata-schaakboot is dinsdagmiddag door de Utrechtse grachten gevaren, met aan boord topschakers Anish Giri (momenteel derde van de wereld), Anne Haast (Nederlands kampioene) en Nederlands jongste grootmeester Jorden van Foreest. De prijswinnaars van een door de Gemeente Utrecht uitgeschreven wedstrijd en leden van de plaatselijke schaakverenigingen vergezelden hen en speelden onder hun toeziend oog partijen schaak. Met de tocht verkenden de Nederlandse schaaktoppers de stad waar op 27 januari de grootmeesters uit de Tata Steel Masters hun 10e ronde spelen. Dat gebeurt in het Spoorwegmuseum.

De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament, door grootmeester Levon Aronian ‘Het Wimbledon van de schaaksport’ genoemd, vindt plaats in Wijk aan Zee van 15 tot 31 januari 2016. De Tata Steel Masters zullen ook een ronde spelen in Amsterdam (21 januari, Science Centre Nemo) en Utrecht (27 januari, Spoorwegmuseum).