Bomen gekapt Lange Nieuwstraat

Bomen gekapt Lange Nieuwstraat
Foto : RTV Seaport / Ron Pichel

In verband met de reconstructie van de Lange Nieuwstraat worden bestaande bomen gekapt. Op een later moment in het project worden er dan weer nieuwe bomen teruggeplaatst.

Om te voorkomen dat vogels in het broedseizoen in de bestaande bomen hun nesten maken, zouden in januari en februari alle takken van 86 iepen worden verwijderd. Dit geldt voor de bomen vanaf de Vechtstraat tot aan Plein 1945. Later dit jaar zouden deze bomen dan alsnog in zijn geheel gekapt moeten worden. Besloten is om deze kap nu direct uit te voeren en niet te wachten tot later dit jaar.

Medio december 2016 worden er weer nieuwe bomen geplant. Inmiddels is fase 1, van de rotonde Gijzenveltplantsoen tot aan de Vechtstraat, afgerond. In dit gebied zijn 31 iepen opnieuw geplant. In het voorjaar worden hier ook planten aangebracht.