Druk op spoedeisende hulp

Druk op spoedeisende hulp
RTV Seaport/PR

De spoedeisende hulpafdelingen van het Spaarne Gasthuis in Haarlem en in Hoofddorp waren tijdens de jaarwisseling druk. In Haarlem zijn 34 patiënten behandeld en was het drukker dan andere jaren. In Hoofddorp zijn 24 patiënten behandeld. Dit was vergelijkbaar met andere nieuwjaarsnachten.

Van de 34 patiënten in Haarlem hadden er 2 mensen vuurwerkletsel. Het ging om milde verwondingen. Andere patiënten zijn naar de spoedeisende hulp gekomen met letsel dat te maken had met drankgebruik en agressie.

De spoedeisende hulp in Hoofddorp had tijdens de jaarwisseling 24 patiënten. Hiervan waren er 8 vuurwerkslachtoffers met voornamelijk brandwonden en oogletsels. Het ging om kleinere verwondingen. Er zijn 3 patiënten behandeld met letsel vanwege drankgebruik en ook 3 patiënten met letsel door agressie. De overige patiënten op de spoedeisende hulp waren ‘gewone’ patiënten voor de SEH.