Slotmiddag Beleef Oud-IJmuiden

Slotmiddag Beleef Oud-IJmuiden
RTV Seaport / Ron Pichel

Voor de laatste keer de verhalen uit de oude visserswijk in IJmuiden: het project Beleef Oud-IJmuiden heeft vrijdag haar slotmiddag gevierd in buurthuis De Brulboei.

Beleef Oud-IJmuiden is een project van de Stichting Verhalen Verbinden en is afkomstig van Agnes de Boer en Marlenne Schrijver. Het duo tekende in twee jaar de verhalen op van bijna veertig Oud-IJmuidenaren over hun leven in de oude visserswijk. Deze interviews verschenen eerder in de IJmuider Courant.

De verhalen uit de oude visserswijk vormden een verbindend element tussen jong en oud. Doel van het project was onder meer het versterken en verbeteren van de leefbaarheid in de wijk door middel van samenwerking. Hierin stond de ontmoeting tussen wijkbewoners centraal.

Onder meer wethouder Annette Baerveldt, Martijn Hemmer (projectleider BPD) en Marcel Klein Ovink (directeur Witte Theater) zijn tijdens de slotmiddag het debat aangegaan over de toekomst van Oud-IJmuiden. Ook gaf Jan Zwanenburg een snelcursus achteruit praten. De middag werd officieel afgesloten met het IJmuider lied.

Beleef Oud-IJmuiden startte op 14 oktober 2014 met het Verhalenvertelplein en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn Velsen.